srbijasmestaj

Ako upoznavanje sa Srbijom počnete posetom nekom od prelepih srpskih gradova, biće to pravi pogodak. U ovdašnjoj urbanoj turističkoj ponudi posebno mesto zauzimaju gradovi poput Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Vranja i drugih. Bogata istorija, kroz koju se prepliće nekoliko civilizacija otisnula je ovde svoje tragove u vidu brojnih kulturno-istorijskih znamenitosti, što srpske gradove čini veoma privlačnim među turistima. Kada se tome pridodaju, prelepi hoteli, restorani i kafane, od kojih se mnoge sačuvale duh nekih prošlih vremena, dobijamo zaokruženu sliku jednog prelepog turističkog mozaika koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Prestonica Srbije, Beograd, zauzima istaknuto mesto na turističkoj mapi srpskih gradova. Istorija ovog grada, koja datira još od 7. veka pre nove ere, a na čijoj su se pozornici smenjivali narodi od Kelta preko Osmanlija do Ugara, iznedrila je čitavu lepezu kulturno-istorijskih znamenja kojima se dive posetioci naše prestonice. Kultna mesta predstavljaju Beogradska tvrđava i park Kalemegdan, Boemska četvrt Skadarlija, Knez-Mihailova ulica, Gardoš tvrđava i Avala.

Pored prelepih hotela, koji predstavljaju simbole Beograda, među turistima koji posećuju srpsku prestonicu veliku popularnost imaju i luksuzni apartmani i stanovi koji se mogu iznajmiti na nekoliko dana tzv. stan na dan. Ova vrsta smeštaja se može pronaći počev od najužeg gradskog centra pa sve do periferije, pri čemu se u ponudi nalaze apartmani i stanovi različitog nivoa komfora i cena.