KOPAONIK, PLANINA SUNCA

Kopaonik, prelepa Srpska planina, smestena je  u cenralni deo Srbije. Kad kazemo -centralni, tu mislimo na regiju koju ona obuhvata, na njenu povrsinu , kao i na sve ostalo sto ovu planinu cini  velicanstvenom.Povrsine 11.810 ha, ususkana izmedju reke Ibra i  Sitnice, na zapadu, reke Lab na severu , a na istoku omodjena duzinom reka Rasine i Toplice.

Retke biljne i zivotinjske vrste ,vode, podzemna jezera, izvori, endemske vrsta zivota, termalne banje i izvori; Lukovska, Josanicka i Kursumlijska banja, ovu cudesnu planinu su 1978. god , proklamovale u Nacionalni park, prebogat zivotom i izazovima u istrazivanju biljnog, zivotinjskog, rudnog ,  geotermalnog bogatstva i raskosi.

Posle Zlatibora, Kopaonik ima najveci broj suncanih dana u godini, nikad ispod 200 dana., zbog cega je jako posecen  i atraktivan tokom cele godine , narocito u vreme zimskih odmora  zbog visine sneznog pokrivaca, koji se od kraja oktobra do kraja maja zadrzava na padinama ove prelepe snezne planine koju krase visoke i mirisne omorike.

Zbog klimatskih i drugih  u ogromnom broju prednosti, a, pre svega zbog mogucnosti koje daju neprevazidjeni skijaski tereni,savremene zicare, i gondole, Kopaonik je prepun skijasa od novembra do maja!

Zbog sve veceg broja posetilaca, kako domacih , tako i sve vise stranih, za potrebe smestaja posetilaca, izgradjen je veliki broj lux hotela, manjih hotela, vila, apartmana i planinskih domova, koji su po svemu;ambijentalno , strukturno i funkcionalno u potpunosti kako ukras ove planine, tako i njen reprezent u turistikoj ponudi Evrope! Hoteli na Kopaoniku, su vrhunski opremljeni, gradjeni su uglavnom u etno stilu , i boravak u njima ostavlja utisak topline i ususkanosti , nakon zavrsenih skijaskih aktivnosti u hladnim nocima!

Dobro pripremljeni programi za zabavu i nocni zivot, kao i usluge bazena., spa centri fitness sale, cine da odmor u hotelima bude potpun i nezaboravan.U Suncanoj dolini, na Brzeci, Masincu, rasporedjeni su Hoteli koji su po svemu dostojni da prime  sve koji se odluce da borave na Kopaoniku. Sve usluge smestaja, ne bi bile toliko inspirativne bez izvanredne kuhinje, koja je podjednakodobra i autenticna, kako u hotelima, tako i u restoranima, kojih ima dovoljno i koji pored domace, etno hrane , u ponudi imaju i najpoznatije svetcke kuhinje.

Uz  hotele, Kopaonik nudi veliku ponudu apartmana, vila i soba, koji su moderne gradnje, savvremeno opremljeni ,sa svim pripadajucim za kompletan odmor i opustanje. Svaki od apartmana poseduje kompletno opremljenu kuhinju, kojukoriste svi koji izaberu ovaj tip smestaja , za pripremanje hrane po sopstvenoj zelji; savremen i dobro opremljen dnevni i spavaci deo apartmana, savremeno kupatilo, parking mesto wi fiwe  linije i neke specificnosti koje gost vec opredeli u ahtevu; krevetac za bebu npr,Uvelikom broju apartmana dopusten je  boravak i kucnih ljubimaca, pas, maca uz izvesnu doplatu.

Sve ljubitelje Kopaonika na ovaj nacin obavestavamo , da rezervacije boravista , bilo u hotelima, apartmanima, vilama i sobama, mozete izvrsiti preko interneta, telefonom , i to neposrednim kontaktom sa vlasnicima apartmana, vila , soba, a sto se hotela tice i putem booking-a !
Za sve vas koji ste odlucili biti sa nama  u letnjoj , zimskoj i prolecnoj sezoni, veliki pozdrav, zagrljaj i dobrodoslica! PLANINA SUNCA VAS CEKA U SUNCU OKUPANA!