srbijasmestaj

Prelepe srpske planine daju poseban šarm domaćoj turističkoj ponudi. Poseta planinama poput Zlatibora, Tare, Zlatara, Kopaonika, Stare Planine, Divčibara, Rudnika i drugih, biće nezaboravno iskustvo tokom koga ćete se konačno nadisati čistog planinskog vazduha i na kratko pronaći utočište od gradske gužve i buke. Srpske planinske lepotice putnicima nemernicima nude obilje netaknute prirode, mnoštvo planinskih izvora, tradicionalna jela, i nadasve srdačno gostoprimstvo srpskih domaćina. Smeštajni kapaciteti su brojni i raznovrsni, tako da gostima na raspolaganju stoje luksuzni hoteli, apartmanski kompleksi, vile, seoska domaćinstva i tradicionalne brvnare.

Na čelu parade se nalazi Zlatibor, koji nosi epitet najposećenije srpske planine. Turistička ponuda Zlatibora je dostigla impresivne razmere, a kreće se u rasponu od nesvakidašnjih čuda prirode, kao što su Stopića pećina, Gostiljski Vodopad, Etno-selo Sirogojno i Dobroselički Prerast, preko prelepih jezera i kupališta do najmodernijih zabavnih sadržaja poput Dino parka, Avantura parka, paraglajdinga i zip-line-a. Tokom zimskih meseci, turisti pohode Ski-centar Tornik, u okviru koga skijašima stoje na raspolaganju četiri staze, dok se do vrha penju modernim šestosednim žičarama.

Kada je o izboru smeštaja reč, Zlatibor može da se pohvali bogatom i raznovrsnom ponudom smeštaja. Osim luksuznih hotela, među kojima prednjače Hotel Mona, Hotel Tornik, Hotel Olimp, Hotel Palisad i Hotel Dunav, turisti mogu odsesti i u brojnim vilama, apartmanima, seoskim domaćinstvima i vikendicama.